Sposób przygotowania:
Curry
Kurczaka obrać ze skóry, oblać 1 łyżką oleju sezamowego i wetrzeć w mięso 1½ łyżki curry i 2 łyżki przyprawy do kurczaka. Następnie wrzucić udka na rozgrzany na patelni olej roślinny i smażyć z obu stron na dużym ogniu, aż udka dobrze się zrumienią. Następnie pokroić drobno cebulę, oprószyć ją solą i odrobiną curry i wrzucić do kurczaka i smażyć nadal, dodając resztę curry i łyżkę oleju sezamowego. Ryż ugotować w osolonej wodzie , a po ugotowaniu odsączyć. Kiedy cebula się podsmaży, zalać kurczaka wodą, tak aby do połowy przykryła mięso i smażyć na dużym ogniu, aż sos się zredukuje, co jakiś czas przewracając mięso, około 30 minut. Po tym czasie wlać śmietankę, wymieszać, dodać ryż i smażyć, aż ryż wchłonie sos. Po tym czasie wbić jajko i mieszać, aż się zetnie.