Sposób przygotowania:
Curry z kurczaka (Indie)
Kurczaka ugotować we wrzącym wywarze z włoszczyzny. Wyjąć go, gdy zmięknie, a po ostudzeniu obrać ze skóry i pozbyć się kości. Sparzone migdały obrać ze skórki. okrojoną cebulę smażyć na oleju, przełozyć do rondla, zalać rosołem pozostałym po wyjęciu kurczaka i gotować dalej na wolnym ogniu. jabłko zetrzeć na duze kawałki, banana rozgnieść widelcem, ślwiki pokroić, po czym wrzucić do rosołu. Dolać sok pomarańczowy, wsypać wiórki kokosowe, curry, paprykę, przecier pomidorowy, migdały i wszystko posolić. Opłukane rodzynki wrzucić do sosu gdy ten zgęstneje. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z gonia. gdy sos ostygnie dodać do niego kawałki kurczaka. całość pozostawić w lodówce. Zagotować ponownie następnego dnia i podawać z ryżem.
darek112