Sposób przygotowania:
Zielone warzywne curry
Bób i fasolkę gotujemy na parze przez 15 minut. Cukinię i fenkuł kroimy na pół plasterki, zieloną paprykę kroimy w 2 centymetrowe kwadraty, a pak choi w 2 centymetrowe kawałki. Imbir ścieramy na tarce.
Do dużego garnka wkładamy pastę curry i wlewamy trochę mleka kokosowego. Mieszamy rózgą, po czym dolewamy resztę mleka, dodajemy imbir, listki limonki, sos rybny i bulion. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Pokrojone warzywa przekładamy do garnka. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Warzywa powinny pozostać lekko chrupiące. Curry doprawiamy solą i od razu podajemy.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity
Do dużego garnka wkładamy pastę curry i wlewamy trochę mleka kokosowego. Mieszamy rózgą, po czym dolewamy resztę mleka, dodajemy imbir, listki limonki, sos rybny i bulion. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Pokrojone warzywa przekładamy do garnka. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Warzywa powinny pozostać lekko chrupiące. Curry doprawiamy solą i od razu podajemy.
Blog: Kulinarne Przygody Gatity