Sposób przygotowania:
Cuscuz Paulista
Na patelni rozgrzać olej. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć. Kolejno dosypać mrożoną włoszczyznę w paski i smażyć do czasu aż warzywa zmiękną. Następnie dodać rozdrobnione kawałki mięsa z udka i ok. 3 łyżek kukurydzy. To wszystko zalać rosołem. Na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, wtedy wsypać mąkę kukurydzianą i nie przestając mieszać połączyć wszystkie składniki gotując jeszcze kilka minut. Konsystencja nie powinna być płynna, ale lekko zbita i wilgotna. Należy też uważać, aby potrawy nie przypalić, składniki powinny się połączyć. Jeśli konsystencja zanadto się wysuszy, wystarczy dolać odrobinę rosołu, Dodać sól i pieprz oraz paprykę do smaku. Jajka ugotować na twardo, pomidora i paprykę (z papryki usunąć gniazdo nasienne) pokroić w krążki. Formę (u mnie do babki) dokładnie wysmarować olejem. Na dnie ułożyć pokrojone jajka i posypać resztą kukurydzy, boki wyłożyć pomidorami i papryką, tak aby powstał dekoracyjny wzór. Nakładać masę warzywną, dokładnie docisnąć i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180°C i zapiec ok. 10-15 min. Gotową potrawę odwrócić do góry nogami, podkładając talerzyk lub deseczkę. Posypać natką pietruszki.