Sposób przygotowania:
Cynaderki z pieczarkami w śmietanie
Nerki oczyścić dokładnie z białych żyłek w środku, długo płukać pod bieżącą wodą. Zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Nerki ponownie wypłukać. Zalać czystą wodą i zagotować, odlać wodę i jeszcze raz zagotować kilka minut. Wodę z pianą odlać, nerki przepłukać, garnek umyć, zalać ponownie czystą wodą i ugotować, ok 30 min z listkiem laurowym. Pieczarki i cebulę pokroić niezbyt drobno przysmażyć na oleju i dodać pokrojone na plasterki nerki i przyprawy. Smażyć ok 15 min podlać bulionem, odparować i na koniec dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu. podawać z pieczywem i ogórkiem konserwowym.
luna19
evita0007
Henia
To nie wiesz co tracisz! Nerki dobrze przyrządzone są pyszne. A ponieważ ja oceniam przepisy a nie ludzi, przyznaję, że ten przepis jest świetny i stawiam 5!
evita0007
Powiem wam dziewczyny że choć by były dobrze przyrządzone,cudownie podane to i tak nie odwążę sie chyba nigdy,bo by mi nie przeszło przez gardło.
Podobnie mam z flaczkami z flaków,mogę rzuć pół godz. a nie przełknę bo mi rośnie i bierze na cofki ;D