Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa na kurczaku gyrosETAP 1:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z ok. 1 łyżeczką przyprawy gyros i 2 łyżkami oleju. Odstawić na ok. 2 godziny do lodówki. Następnie usmażyć na patelni i przełożyć do garnka. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki lub kostkę. Selera obrać i drobniutko pokroić. Pieczarki obrać lub umyć i pokroić w plasterki. Obsmażyć na patelni.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki umieścić w garnku. Patelnię popłukać wodą i dolać ją do garnka. Uzupełnić wodą żeby zakryła składniki. Dodać wszystkie przyprawy i zagotować.
Do gotującej się zupy dodać serek topiony, gotować aż się połączy z zupą. Dodać śmietanę i gotować do miękkości warzyw. Jeśli zupa jest zbyt rzadka można na koniec dosypać kaszy manny.
Zupę podawać na gorąco.