Sposób przygotowania:
Cynamonowe babeczki
Najpierw w misce wymieszać suche składniki tj.: mąkę , cukier , proszek do pieczenia i cynamon.
Natomiast w drugiej misce połączyć wszystkie mokre składniki tj.: mleko, jajko , cukier waniliowy i masło.
Następnie połączyć mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszać.
Do masy dodać rodzynki.Znowu wymieszać.
Przygotować foremki na babeczki.Wysmarować je margaryną i osypać bułką tartą.
Następnie nakładać porcje ciasta do foremek.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 20-25 minut.
Po wyjęciu ostudzić.
Zimne babeczki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Natomiast w drugiej misce połączyć wszystkie mokre składniki tj.: mleko, jajko , cukier waniliowy i masło.
Następnie połączyć mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszać.
Do masy dodać rodzynki.Znowu wymieszać.
Przygotować foremki na babeczki.Wysmarować je margaryną i osypać bułką tartą.
Następnie nakładać porcje ciasta do foremek.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 20-25 minut.
Po wyjęciu ostudzić.
Zimne babeczki można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.