Sposób przygotowania:
cynamonowe gwiazdki z bezy
Dwa białka ubij na sztywno. Dosyp cukier i dalej ubijaj jeszcze przez ok 6-8minut. Wymieszaj migdały z cynamonem oraz skórką cytryny. Dodaj pianę z białek. Wymieszaj na jednolitą masę. Ułóż na opruszonym mąką papierze do pieczenia, przykryj dużym kawałkiem folii i rozwałkuj na placek na ok 0,5cm grubości. Usuń folię a z ciasta powycinaj foremką gwiazdki. Układaj na 3 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.
Ostatnie białko ubij z cukrem pudrem i posmaruj nim gwiazdki. Następnie wstaw do piekarnika na 150stopni. Susz 15minut. Po 5minutach peczenia przykryj pergaminem.
Smacznego!
Ostatnie białko ubij z cukrem pudrem i posmaruj nim gwiazdki. Następnie wstaw do piekarnika na 150stopni. Susz 15minut. Po 5minutach peczenia przykryj pergaminem.
Smacznego!