Sposób przygotowania:
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Suche składniki wkładam do miski i dokładnie mieszam.
Tortownicę o wymiarach 26/26 cm smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
Jabłka obieram, oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję na mniejsze kawałki i podsmażam z dodatkiem odrobiny wody. Następnie dosładzam cukrem, dodaję cynamon, wiórki kokosowe oraz bułkę tartą.
Całość mieszam i odkładam do wystudzenia.
Na dno tortownicy wsypuję 1/3 suchych składników, na suche składniki rozkładam połowę musu jabłkowego, na mus jabłkowy rozsypuję 1/2 suchych składników i rozkładam pozostały mus jabłkowy, wsypuję ostatnią część suchych składników. Na wierz układam plastry masła.
Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Podaję z lodami i bitą śmietaną.
Tortownicę o wymiarach 26/26 cm smaruję tłuszczem i obsypuję bułką tartą.
Jabłka obieram, oczyszczam z gniazd nasiennych, kroję na mniejsze kawałki i podsmażam z dodatkiem odrobiny wody. Następnie dosładzam cukrem, dodaję cynamon, wiórki kokosowe oraz bułkę tartą.
Całość mieszam i odkładam do wystudzenia.
Na dno tortownicy wsypuję 1/3 suchych składników, na suche składniki rozkładam połowę musu jabłkowego, na mus jabłkowy rozsypuję 1/2 suchych składników i rozkładam pozostały mus jabłkowy, wsypuję ostatnią część suchych składników. Na wierz układam plastry masła.
Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę około 60 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu oprószam cukrem pudrem.
Podaję z lodami i bitą śmietaną.
BozenaMatuszczyk
Habi dziękuję, spróbuj kiedyś do szarlotki wziąć sobie lody lub bitą śmietanę smakuję pysznie.;)
Pozdrawiam serdecznie.;)
robaczek
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)