Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Cynamonowo-orzechowe kule

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne i kruche o zapachu cynamonu.Po za oczekiwaniem nie wymagają dużo pracy.Idealne gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

Cynamonowo-orzechowe kule

Składniki:

Cynamonowo-orzechowe kule

 

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowo-orzechowe kule
1.Mąkę mieszamy z cynamonem,proszkiem do pieczenia i gałką muszkatołową.Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na 2 godziny do lodówki. 2.Po tym czasie z ciasta formujemy kulki,które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 3.Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 4.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. 5.Lekko studzimy i polewamy kule,dekorujemy również połówką orzech.Odstawiamy do zastygnięcia.