Sposób przygotowania:
Pizza na cieście orzechowym
Zrobić zaczyn z drożdży, dwóch łyżeczek cukru oraz letniej wody i odstawić na kwadrans. Następnie przesiać mąkę do misy, wlać zaczyn, dodać oliwę, mączkę orzechową z mielonych laskowych oraz sól. Wyrabiać i zagnieść w kulę i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na półtorej godziny. W tym czasie pokroić ser z dodatkiem pieprzowym, oliwki wyjąć i odsączyć, pomidory jeśli trzeba, również z nadmiaru zalewy lub oleju i posiekać na paski. Zioła rozetrzeć w dłoniach do miseczki. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę lekko natłuścić olejem na pędzelku. Ciasto rozwałkować i wylepić nim blachę. Skroić wierzch ciasta tabasco i układać plasterki camemberta, posiekane suszone pomidorki oraz oliwki w całości. Poprószyć ziołami suszonymi i wstawić blachę z ciastem do piekarnika na 30 min. Po upieczeniu wyjąć blachę, pizzę kroić i jeść.