Sposób przygotowania:
Cynamonowy schab z puree kalafiorowymi i papryką
Kalafior umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło. Dodać kalafior i lekko podsmażyć. Wlać wino, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Kontrolować ilość płynu na patelni a w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Miękkie warzywo ostudzić a następnie zblendować. Dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz, wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Doprawić solą, pieprzem, cynamonem oraz majerankiem. Na płacie rozsmarować puree z kalafiora. Na jednym z końców ułożyć paski papryki ( nałożyć jedną na drugą) i zwinąć w roladkę. Panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na pół głębokim oleju często obracając aby nie przypaliło się. Przed podaniem położyć na chwilę na ręcznik papierowy. Smacznego!