Sposób przygotowania:
Cytrusek:D
Biszkopt: Jaja wybić do miski, oddzielając żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 2/3 częścią cukru, aż do uzyskania puszystej masy. Białka ubić na sztywną pianę,pod koniec ubijania dodać resztę cukru i cukier waniliowy, stale ubijając. Do masy żółtkowej dodawać na przemian białka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając rózgą. Ciasto wyłożyć na blachę. Piec w 180 stopniach przez 30 min. Masa: Budynie ugotować w 1 l mleka, rozsmarować na przestygniętym biszkopcie. Śmietanę ubić pod koniec dodając śmietan fix i śnieżkę, rozsmarować na masie budyniowej. Na masie śmietanowej rozłożyć ciastka, a z soku cytrynowego i cukru pudru wykonać lukier, którym oblać ciastka. SMACZNEGO!!!
Pyza
Pyza
mania
Pyza
martunia19
Henia
Nie tym tonem, proszę pani! Tutaj łatwo zobaczyć kulturę osobistą użytkownika, pisząc komentarz.Widać to po Pani odzywce wyżej.Jak nie ma argumentów, jest niegrzeczny atak!I teraz ja proszę o wskazanie GDZIE W SKŁADNIKACH są CIASTECZKA! Wszystko jest pani, nikt nie kopiuje, bo nie ma co.Ale portal nie jest tylko dla Pani, a dla wszystkich użytkowników.I każdy ma prawo zapytać, czy skomentować przepis.
martaja
mania
:)))
Henia
Tu nikt nikogo się nie czepia, a każdy ma prawo skomentować przepis wg swojego uznania.
dziwne, styl dokładnie autorki powyższego przepisu!