aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Cytrynowa kaczuszka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cytrynowa kaczuszka to coś nowatorskiego w mojej rodzinie, ale posmakowała :)

Cytrynowa kaczuszka

Składniki:

Cytrynowa kaczuszka

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowa kaczuszka
Cebulę i czosnek kroimy w plasterki. Olej mieszamy z wodą i sokiem z cytryny. Zalewamy cebulę i czosnek i wsypujemy przyprawy. Kaczkę kroimy na porcje, wkładamy do wcześniej przygotowanej marynaty i na 2 godziny wstawiamy do lodówki. Porcje kaczki gotujemy w marynacie do miękkości. Mięso wyjmujemy, sos przecedzamy. Kaczkę polewamy sosem i posypujemy skórką z cytryny.

Tagi:

kaczka