Sposób przygotowania:
Cytrynowiec
Upiec wcześniej cienki biszkopt biały (przepis na http//gotujmy.pl/biszkopt-biały,przepisy,34145.html ). MASA CYTRYNOWA: Wycisnąć dokładnie sok z cytryn i uzupełnić wodą do 2 i 1/2 szklanki.(Ja wykorzystuje do tego sok z ananasów z puszki i jak brakuje mi płynu to dolewam wody do potrzebnej ilości).Przelać do garnka i zagotować z cukrem.W tej 1/2 szkl. płynu(zimnego-wcześniej trzeba odlać) roztrzepać budyń,żółtka,mąkę pszenną i ziemniaczaną-wlać do gotującej się wody cytrynowej i ugotować budyń.Przestudzić i utrzeć z margaryną. MASA ŚMIETANKOWA: Kremówkę ubić dodając cukier puder i na końcu dodać rozpuszczoną w 1/3 szkl.wody żelatynę.PRZEŁOŻENIE CIASTA= biszkopt,masa cytrynowa,ananasy (mozna pokroić na mniejsze kawałki),masa śmietankowa,herbatniki,polewa czekoladowa (przepis na http//gotujmy.pl/polewa-czekoladowa,przepisy,34148.html )