Sposób przygotowania:
Cytrynowiec
1) Upiec cienku jasny biszkopt
2) Masa cytrynowa
Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić go wodą do 2,5szklanki. Odlać 1/2 szkl. resztę zagotować razem z cukrem. W 1/2 szkl. soku rozprowadzić budyń i żółtka, mąkę połączyć z gotującym płynem cytrynowym, gotować do zestygnięcia. Przestudzony budyń dodawać po 1 łyżce ucierając masło.
3) Masa śmietankowa
4łyżeczki żelatyny rozpuścic w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodawać cukier i na końcu żelatynę.
4) Połączenie ciasta
Biszkopt - masa cytrynowa - ananasy, pokrojone w kostkę - masa śmietanowa - herbatniki - polewa.
2) Masa cytrynowa
Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić go wodą do 2,5szklanki. Odlać 1/2 szkl. resztę zagotować razem z cukrem. W 1/2 szkl. soku rozprowadzić budyń i żółtka, mąkę połączyć z gotującym płynem cytrynowym, gotować do zestygnięcia. Przestudzony budyń dodawać po 1 łyżce ucierając masło.
3) Masa śmietankowa
4łyżeczki żelatyny rozpuścic w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodawać cukier i na końcu żelatynę.
4) Połączenie ciasta
Biszkopt - masa cytrynowa - ananasy, pokrojone w kostkę - masa śmietanowa - herbatniki - polewa.