Sposób przygotowania:
Żeberka marynowane w coli
Żeberka umyć dokładnie, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do rękawa do pieczenia. W kubeczku wymieszać colę, ocet i keczup. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i rozmaryn wg uznania. Wlać olej, wsypać szczyptę cynamonu. Wymieszać dokładnie. Obrać i przecisnąć czosnek i dodać. Wymieszać. Zalać żeberka w worku, szczelnie zapiąć zapinką. Przewrócić kilka razy żeby żeberka dokładnie pokryły się marynatą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Dobrze by było przełożyć je od czasu do czasu na drugą stronę. Po tym czasie mięso w rękawie umieścić w piekarniku i piec ok. godziny w 180st. Podawać z ziemniakami i surówką.