lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Cytrynowy indyk w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cytrynowy indyk w panierce

Cytrynowy indyk w panierce

Składniki:

Cytrynowy indyk w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy indyk w panierce
Filety z indyka umyj i osusz.Natrzyj sola oraz pieprzem.Cytryny sparz wrzątkiem i zetrzyj z nich skórkę którą wymieszaj z maka.Jajko roztrzep dodaj do niego świeżo wyciśnięty sok z cytryny oraz suszony tymianek.Filety z indyka panieruj najpierw w mace wymieszanej ze skorka z cytryny,następnie w jajku a na koniec w płatkach kukurydzianych.Smaż filety na dobrze rozgrzanym oleju z dwóch stron i podawaj na obiad.

Tagi:

mak indyk