Sposób przygotowania:
Cytrynowy kryształek - sernik z galaretkamiKrok 1
Naszykuj 4 miski. Do każdej z nich nalej po 200 ml wrzącej wody. Do każdej miseczki dodaj po 1 galaretce i rozpuść je.
Galaretki : pomarańczowa , agrestowa i wiśniowa wstaw do lodówki by dobrze stężały.
Krok 2
Do garnka włóż masło i cukier. Utrzyj za pomocą miksera. Do utartego masła z cukrem dodaj ser oraz syrop do wody. Miksuj.
Krok 3
Do masy serowej dodaj tężejącą galaretkę cytrynową cały czas miksując.
Krok 4
Na dno tortownicy wylej 1/3 masy serowe, za pomocą łyżki dodawaj kawałeczki galaretek,
Krok 5
Na galaretki wylej kolejne 1/3 masy serowej, nałóż pozostałą część galaretek i zalej pozostałą masą serową
Krok 6
Ciasto włóż do lodówki na całą noc. Przed podaniem ozdób winogronem