Sposób przygotowania:
Sernik z galaretką i brzoskwiniamiKRUCHE CIASTO: składniki ciasta kruchego posiekać nożem na stolnicy, a następnie szybko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Następnie ciastem wylepić dno formy o wymiarach 21x32 cm i nakłuć je widelcem. Na wierzchu położyć arkusz papieru do pieczenia, wsypać kulki porcelanowe lub fasolę lub inne ziarna. Formę z ciastem wstawić na 10 minut do nagrzanego do 170°C piekarnika. Następnie usunąć papier oraz kulki i piec kolejne 5 minut. Odstawić ciasto do całkowitego wystudzenia.
MASA SEROWA: składniki masy serowej, oprócz białek, zmiksować na aksamitną i puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Brzoskwinie pokroić na małe kawałki i bardzo dokładnie odsączyć z syropu. Dodać do sera i delikatnie wymieszać. Masę wylać na podpieczony kruchy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 170°C. Upieczone ciasto studzić przez chwilę przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyjąć i odstawić do całkowitego wystudzenia, najlepiej przez całą noc. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejącą wylać na wystudzony sernik i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Sylwia1977
gosiapiotrek23
anemon
Tak, masz rację. Wszystkie składniki, z wyjątkiem białek, a wiec budyń też miksujemy, a dopiero później dodajemy pianę ubitą z białek. Bardzo Ci dziękuję za pomoc.