Sposób przygotowania:
Cytrynowy kurczak
Umyj i sparz limonki i cytryny. Zetrzyj z nich skórkę. Z limonek wyciśnij sok i połącz z syropem klonowym.
Posiekaj pora i pomidory. Wymieszaj ze startą skórką z cytryny, solą i cukrem.
Oprósz mięso solą, pieprzem i zielem angielskim, obsmaż. Dodaj pokrojone na połówki cebulki i ząbki czosnku. Smaż jeszcze kilka minut. W formie żaroodpornej ułóż pory z pomidorami, a na nich mięso. Polej syropem klonowym z sokiem, obłóż plasterkami cytryny. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 175 stopni.
Posiekaj pora i pomidory. Wymieszaj ze startą skórką z cytryny, solą i cukrem.
Oprósz mięso solą, pieprzem i zielem angielskim, obsmaż. Dodaj pokrojone na połówki cebulki i ząbki czosnku. Smaż jeszcze kilka minut. W formie żaroodpornej ułóż pory z pomidorami, a na nich mięso. Polej syropem klonowym z sokiem, obłóż plasterkami cytryny. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 175 stopni.