Sposób przygotowania:
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką
Mintaja odmrażam i dokładnie odsączam z wody. Solę, pieprzę. Cytrynę sparzam i ścieram skórkę na tarce drobne oczka. Z połowy cytryny wyciskam sok i polewam mintaja. Posypuję go startą skórką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Ziemniaki gotuję, odcedzam i duszę. Cebulkę obieram, kroję i przesmażam na patelni. Dolewam mleko i całość wlewam do ziemniaków. Doprawiam solą. Na talerz wykładam ziemniaki na to mintaja. Plasterek cytryny. Sałatę myję strzępie, dodaję, cząstki mandarynki
kuniadg
izagaw
gosia56
zewa
mysza75
zewa napisał(a):
zewa
Chyba żartujesz ? Zawsze wszystko masz pięknie podane aż oczami chce się jeść :)
mysza75
zewa napisał(a):
evita0007