Sposób przygotowania:
Cytrynowy sernik na zimno
Biszkopt. Białka ubić na sztywno zasypać stopniowo cukrem i dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sito . Delikatnie wymieszać upiec w temperaturze 180 stopni ja użyłam tortownicy 24 cm. Masa serowa Galaretki rozmieszać w 1 szkl wody i odstawić by zaczęła tężeć.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i masłem. Stopniowo dodać ser. Następnie ubić białka i dodać stopniowo do sera delikatnie wymieszać. Dodać również tężejącą galaretkę.
Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń i wylać tężejącą masę. Ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać całość tężejącą galaretką owocową.
Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i masłem. Stopniowo dodać ser. Następnie ubić białka i dodać stopniowo do sera delikatnie wymieszać. Dodać również tężejącą galaretkę.
Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń i wylać tężejącą masę. Ułożyć pokrojone brzoskwinie i zalać całość tężejącą galaretką owocową.
Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.