julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Sernik na zimno z galaretką i wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sernik na zimno z galaretką cytrynową i truskawkową i wiśniami

Sernik na zimno z galaretką i wiśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno z galaretką i wiśniami

 

  • 875 g serka waniliowego z dodatkiem laski wanili Tutti
  • 25 g kaszy manny
  • 15 g cukru białego Słodka łyżeczka
  • 75 g galaretki cytrynowej Castello
  • 75 g galaretki truskawkowej Twój deser
  • 300 ml wiśni
  • 180 g biszkoptów Rodine

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z galaretką i wiśniami
Galaretkę cytrynową i truskawkową wsypać do szklanek, zalać gorącą wodą, ostawić do ostudzenia (nie stężenia). Biszkopty wyłożyć na dno tortownicy. Serki waniliowe przełożyć do naczynia. Dodać cukier biały i kaszę mannę. Wszystko energicznie wymieszać. Rozłożyć masę serową na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia. Po stężeniu masy serowej wylać na nią ostudzoną galaretkę cytrynową. Wstawić do lodówki do stężenia. Wiśnie opłukać pod bieżącą wodą, wydrążyć pestki. Rozłożyć na galaretkę cytrynową. Następnie wiśnie na cieście zalać galaretkę truskawkową i wstawić do stężenia. Smacznego :)
Sernik na zimno z galaretką i wiśniami
Przygotowujemy galaretki Układamy biszkopty w tortownicy Robimy masę serową
Sernik na zimno z galaretką i wiśniami
Masę serową przekładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki do stężenia Zalewamy galaretką i wydrążamy pestki od wiśni
Sernik na zimno z galaretką i wiśniami
Na stężałej galaretce cytrynowej rozkładamy wiśnie
Sernik na zimno z galaretką i wiśniami
Na koniec wiśnie zalewamy galaretką truskawkową wstawiamy do lodówki i delektujemy się smalkiem