Sposób przygotowania:
Cytrynowy torcik
Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,stopniowo dodajemy cukier i ubijamy,następnie dodajemy żółtka i ubijamy.Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni,cm.Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Galaretki: Jedną galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia.Stężoną galaretkę kroimy w kostkę. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i zostawiamy do lekkiego stężenia.Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie ubijamy,następnie dodajemy pokrojone galaretki i mieszamy. Masą przekładamy przekrojony biszkopt. Dekoracja: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu,tężejącą zalewamy torcik,i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia galaretki. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i studzimy. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Gotową masą dekorujemy torcik.Delicje przekrawamy na pół i również dekorujemy. Torcik wstawiamy do lodówki do stężenia.
gosiapiotrek23
Babeczka35
Dziękuję;)