Sposób przygotowania:
Trójkolorowy torcik na zimno
Na dnie dużej tortownicy ułożyć biszkopty. 4 duże truskawki rozgnieść, dodać do nich 2 łyżki cukru, wymieszać. Polać nimi biszkopty. W zimnym mleku namoczyć żelatynę, a następnie rozpuścić ją i lekko przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać ciepłą (nie gorącą!) żelatynę, wymieszać dokładnie i wylać na biszkopty. Schłodzić w lodówce. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody, ostudzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Truskawki umyć i odszypułkować, a następnie zmiksować z 4 łyżkami cukru. Dodać do nich tężejące galaretki truskawkowe, dokładnie wymieszać, wylać na masę śmietanową i schłodzić w lodówce. Jajka ubić z 1/2 szklanki cukru na puszysty krem, dodać do nich tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę truskawkową. Gotowy torcik schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.