Czachobili z wołowiny (Gruzja)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czachobili z wołowiny: Mięso umyć, osuszyć, pokrajać na małe kawałki, oprószyć mąką, obrumienic

Czachobili z wołowiny (Gruzja)

Składniki:

Czachobili z wołowiny (Gruzja)

 

  • 500 g wołowiny
  • 500 g pomidorów
  • 3 cebule
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • sól i pieprz
  • po kilka gałązek zielonej pietruszki, kolendry, bazylii lub cząbru

Sposób przygotowania:

Czachobili z wołowiny (Gruzja)
Mięso umyć, osuszyć, pokrajać na małe kawałki, oprószyć mąką, obrumienic w rądlu na dobrze rozgrzanej oliwie, dodać pokrajaną w plasterki cebulę, smażyć parę minut. Pomidory spażyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokrajać w plastry i wrzucić do mięsa. Do czachobili dodać utarty z solą czosnek, pieprz, paprykę i kminek. Przed podaniem Czachobili z wołowiny posypać drobno posiekaną pietruszką, kolendrą, bazylią lub czosnkiem.

Tagi:

wołowina