Sposób przygotowania:
Czarna fasolka z warzywami
Fasolkę zalać wodą i pozostawić na 8-12 godzin a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie.
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć. Kiełbasę dodać do fasolki.
Cukinie opłukać i pokroić w kostkę, podobnie paprykę.
Cebulkę obrać i posiekać, marchew obrać i pokroić w plastry. Warzywa podsmażyć na pół miękko na oleju i dodać do fasolki i wymieszać. Zalać 0,75 szkl. wody i gotować razem około 8 minut.
Dodać przecier i doprawić do smaku przyprawami. Chwilę razem gotować.
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć. Kiełbasę dodać do fasolki.
Cukinie opłukać i pokroić w kostkę, podobnie paprykę.
Cebulkę obrać i posiekać, marchew obrać i pokroić w plastry. Warzywa podsmażyć na pół miękko na oleju i dodać do fasolki i wymieszać. Zalać 0,75 szkl. wody i gotować razem około 8 minut.
Dodać przecier i doprawić do smaku przyprawami. Chwilę razem gotować.