paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Czarna fasolka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Obiad z warzywami i czarna fasolką oraz smażoną kiełbaską. Całość w przecierze pomidorowym, proste i smaczne danie.

Czarna fasolka z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czarna fasolka z warzywami

 

  • czarna fasolka 1 szkl
  • cukinia 1 szt
  • marchew 2 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kiełbasa 25 dag
  • przecier pomidorowy 0,5 szkl
  • papryka czerwona 1 szt
  • cukier do smaku
  • oregano do smaku
  • cebula 1 szt
  • olej 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Czarna fasolka z warzywami
Fasolkę zalać wodą i pozostawić na 8-12 godzin a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie.

Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć. Kiełbasę dodać do fasolki.

Cukinie opłukać i pokroić w kostkę, podobnie paprykę.

Cebulkę obrać i posiekać, marchew obrać i pokroić w plastry. Warzywa podsmażyć na pół miękko na oleju i dodać do fasolki i wymieszać. Zalać 0,75 szkl. wody i gotować razem około 8 minut.

Dodać przecier i doprawić do smaku przyprawami. Chwilę razem gotować. 
Czarna fasolka z warzywami
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na rozgranej patelni
Czarna fasolka z warzywami
Kiełbasę dodać do ugotowanej i odsączonej fasolki.
Czarna fasolka z warzywami
Warzywa podsmażyć na pół miękko na oleju i dodać do fasolki i wymieszać.
Czarna fasolka z warzywami
Dodać przecier oraz przyprawy do smaku wymieszać i chwilę razem gotować.