kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny czarniak w panierce cytrynowej z kurkumą

Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi

 

 

Sposób przygotowania:

Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Na samym początku z cytryny wyciskamy sok do szklanki. Następnie filety ryby kroimy na mniejsze kawałki. Następnie każdy kawałek maczamy w soku z cytryny, posypujemy pieprzem, kurkumą oraz przyprawą do ryb. Rybę pozostawiamy na około 20 minut.Następnie rozgrzewamy patelnie z odrobiną oliwy do smażenia. W dwóch talerzach umieszczamy bułkę tarta a w drugim rozbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Do jajka dodajemy pieprz, odrobinę soli oraz przyprawę do ryb. Następnie namoczone kawałki ryb wkładamy do jajka, później do bułki, a na końcu na rozgrzaną patelnie. Rybę smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu rybę kładziemy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym w celu odsączenia tłuszczu z ryby.Smacznego!!
Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Sok wyciśnięty z całej cytryny za pomocą sokowirówki
Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Czarniak przyprawiony kurkumą i namoczony w soku cytrynowym
Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Panierowanie ryby w jajku z przyprawami i bułce tartej
Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Smażymy rybę na złocisty kolor na oliwe do smażenia