Sposób przygotowania:
Czarniak w panierce cytrynowej i kurkumi
Na samym początku z cytryny wyciskamy sok do szklanki. Następnie filety ryby kroimy na mniejsze kawałki. Następnie każdy kawałek maczamy w soku z cytryny, posypujemy pieprzem, kurkumą oraz przyprawą do ryb. Rybę pozostawiamy na około 20 minut.Następnie rozgrzewamy patelnie z odrobiną oliwy do smażenia. W dwóch talerzach umieszczamy bułkę tarta a w drugim rozbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Do jajka dodajemy pieprz, odrobinę soli oraz przyprawę do ryb. Następnie namoczone kawałki ryb wkładamy do jajka, później do bułki, a na końcu na rozgrzaną patelnie. Rybę smażymy z każdej strony na złoty kolor. Po usmażeniu rybę kładziemy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym w celu odsączenia tłuszczu z ryby.Smacznego!!