Sposób przygotowania:
Czarno-biała drabinka
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao. Ucierając dodawać powoli 30dkg rozpuszczonego masła. Odłóż 5łyżek powstałej masy. Pozostałą masę wymieszaj z migdałami.
Formę do keksów, wyłóż pergaminem lub folią aluminiową natłuszczoną. Na niej układaj warstwami herbatniki i masę czekoladową. Schładzaj 3godziny. Wyjmij, posmaruj wierzch białą kuweturą rozpuszczoną w reszcie masła. Gdy zastygnie, polej ciemną czekoladą w kratkę.
Smacznego!
Formę do keksów, wyłóż pergaminem lub folią aluminiową natłuszczoną. Na niej układaj warstwami herbatniki i masę czekoladową. Schładzaj 3godziny. Wyjmij, posmaruj wierzch białą kuweturą rozpuszczoną w reszcie masła. Gdy zastygnie, polej ciemną czekoladą w kratkę.
Smacznego!
marietta