Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Czarno-biała drabinka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo efektowny placek - po przekrojeniu widać biało- czarną drabinkę.

Czarno-biała drabinka

Składniki:

Czarno-biała drabinka

 

Sposób przygotowania:

Czarno-biała drabinka
Jaja utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao. Ucierając dodawać powoli 30dkg rozpuszczonego masła. Odłóż 5łyżek powstałej masy. Pozostałą masę wymieszaj z migdałami.
Formę do keksów, wyłóż pergaminem lub folią aluminiową natłuszczoną. Na niej układaj warstwami herbatniki i masę czekoladową. Schładzaj 3godziny. Wyjmij, posmaruj wierzch białą kuweturą rozpuszczoną w reszcie masła. Gdy zastygnie, polej ciemną czekoladą w kratkę.

Smacznego!