Sposób przygotowania:
Czarnobiałe ciasto
CIASTO NA SPÓD: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem. Wbić żółtka. Wszystko wyrobić na jednolite ciasto. Ciasto włożyć do wysmarowanej margaryną tortownicy i piec ok. 15 minut w 180 st. CIASTO NA WIERZCH: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać na gładką i puszystą pianę. Następnie dodać żółtka. Wymieszać na małych obrotach. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wmieszać łyżką. Rozdzielić ciasto na pół. Jedną połowę zabarwić na czarno wsypując do niej kakao i wymieszać. Następnie wyciągnąć ciasto z piekarnika i wlać na niego białe ciasto a potem czarne, wymieszać bardzo delikatnie łyżką. Zrobić to naprawdę szybko. Włożyć znowu do piekarnika na ok. 25 minut. Wyjąć po tym czasie i ostudzić.