joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Czarny pasztet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Do tej potrawy można użyć miksu pieczarek i grzybów leśnych:)

Czarny pasztet

Składniki:

Czarny pasztet

 

Sposób przygotowania:

Czarny pasztet
Pieczarki dokładnie oczyszczamy, następnie kroimy je i smażymy z posiekanymi cebulami na maśle do wyparowania wody. Całość musimy zmiksować. Do masy dodajemy sól, pieprz, drobno posiekaną natkę, majeranek, czosnek, żółtka, bułkę tartą i ubite białka. Dobrze wymieszaną masę przekładamy do formy keksowej. Pieczemy 70 minut w temp. 180 st.C. Smacznego :)

Tagi:

jajko tarta jajka