Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Czekoladowa babeczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczniutka czekoladowa babeczka

Czekoladowa babeczka

Składniki:

Czekoladowa babeczka

 

  • gorzka czekolada 1 tabliczka
  • mleko 3 łyżki
  • margaryna 1/2 kostki
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka 3
  • mąka 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • kakao 2 łyżeczki
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Czekoladowa babeczka
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku i po 1 łyżce mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać rozpuszczoną czekoladę i wsypać kakao. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem foremki keksowej. Piec około 40 min. W piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą czekoladową.