edyta18-20

edyta18-20

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Czekoladowa babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam pyszne...............

Czekoladowa babka

Składniki:

Czekoladowa babka

 

  • 30 gag cukru
  • 25 dag masła
  • 50 dag mąki
  • 4 jaja
  • niepełna szk mleka
  • 4 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • 1 cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa babka
Masło ucieramy dodając do niego cukier, żółtka, cukier waniliowy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, kakao, mleko i ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy ok 1h. Gotową babkę można posypac cukrem pudrem lub polac czekoladą.