czarnakawa

czarnakawa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Czekoladowa gałąź

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sama słodycz, na codzień i od święta

Czekoladowa gałąź

Składniki:

Czekoladowa gałąź

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa gałąź
Do dużego rondla wlać mleko, wsypać cukier, włożyć masło i podgrzać, mieszając aż składniki się rozpuszczą, Wsypać kakao i ogrzewać mieszając. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku i kilka kropel aromatu. Wymieszać na jednolitą masę. Wsypać posiekane orzechy oraz biszkopty. Wymieszać. Na środku dużego kawałka folii aluminiowej rozłożyć masę czekoladową w formie podłużnego wałka i ciasto owinąć. Chłodzić w lodówce aż zastygnie. Odwinąć z folii, ułożyć na półmisku. Widelcem wyżłobić wzór naśladujący korę drzewa. Pokroić w plastry.

Tagi:

biszkopt