blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Czekoladowa rolada z masą jogurtową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rolada czekoladowa z delikatnym kremem jogurtowym wspaniały deser na każdą okazję.

Czekoladowa rolada z masą jogurtową

Składniki:

Czekoladowa rolada z masą jogurtową

 

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa rolada z masą jogurtową
Z jajek, 150 g cukru, cukru waniliowego, kakao, obu rodzajów mąki i proszku do pieczenia przygotować biszkopt można wykorzystać mój przepis zmieniając tylko składniki. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem, przełożyć ciasto, piec przez 15 min w temp. 200°C. Sciereczkę posypać cukrem, wyłożyć ciasto, zdjąć papier (można skropić go zimną wodą), za pomocą ściereczki biszkopt zrolować, ostudzić. Żelatynę namoczyćwzimnej wodzie, rozpuścić wrzątkiem. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Jogurt, banany, cukier, skórkę i sok z cytryny utrzeć, dodać żelatynę, wymieszać, schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do lekko gęstniejącego kremu, odstawić, by masa lekko stężała. Winogrona umyć, zdjąć skórkę, gronka przekroić, usuną pestki. Ciasto rozwinąć, rozsmarować krem, rozłożyć winogrona. Ciasto zwinąć, schłodzić. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Biszkopt klasyczny:
https://gotujmy.pl/biszkopt-klasyczny,przepisy-biszkopty-przepis,130546.html