Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki- prosty przepis
Czekoladę rozpuszczamy nad naczyniem z gotującą się wodą. W ten sam sposób rozpuszczamy też margarynę i łączymy z nią czekoladę. Powoli dodajemy trzy czubate łyżki kakao i wbijamy jajko, dokładnie mieszamy, następnie wsypujemy powoli połowę cukru pudru i wbijamy kolejne jajo, reszta cukru pudru i następne trzecie jajko. Teraz dodajemy połowę mąki i wbijamy przedostatnie jajo, mieszamy dodajemy resztę mąki, szczyptę soli i ostatnie jajko. Jajka dodajemy naprzemiennie aby nie zrobiła nam się z tego zbyt ubita masa, bo nie poradzimy sobie z jej rozmieszaniem tak łatwo. Wszystko dokładnie mieszamy i dosypujemy posiekane drobno orzechy laskowe. Przelewamy do foremek na babeczki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około pół godziny. Smacznego!