Sposób przygotowania:
Czekoladowe batoniki z bakaliami
1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Następnie gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Studzimy często mieszając.
2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i bakalie, energicznie mieszamy.
3. Masę czekoladową wykładamy do foremki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
4. Po tym czasie kroimy w podłużne batony i podajemy. Smacznego.
2. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i bakalie, energicznie mieszamy.
3. Masę czekoladową wykładamy do foremki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
4. Po tym czasie kroimy w podłużne batony i podajemy. Smacznego.