Sposób przygotowania:
Czekoladowe brownie z bakłażanem
Z umytych bakłażanów odcinamy twarde części, końcówki. Wkładamy je do garnka z wodą, i gotujemy około 10 - 15 minut. Gdy już będą miękkie, ugotowane, wyciągamy z wody,czekamy aż wystygną, obieramy ze skorki i kroimy w kostkę , następnie miksujemy blenderem na jednolita masę.
Na garnek w którym gotowały się bakłażany nakładamy rondelek, do rondelka dodajemy połamaną czekoladę oraz miód, rozpuszczamy i dodajemy do bakłażanów wraz z kakao. Wszystko raz jeszcze miksujemy.
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do masy bakłażanowo - czekoladowej wraz z solą,, proszkiem do pieczenia oraz aromatem pomarańczowym. Wszystko razem jeszcze raz miksujemy, dodajemy migdały, mieszamy.
Tak przygotowana masę wlewamy do foremki ( u mnie silikonowa w kształcie serca ) i wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 C, piekąc przez około 40 minut.
Gotowe ciasto podajemy z dodatkami ( bita śmietana, cukier puder ) lub bez . Smacznego :)
Na garnek w którym gotowały się bakłażany nakładamy rondelek, do rondelka dodajemy połamaną czekoladę oraz miód, rozpuszczamy i dodajemy do bakłażanów wraz z kakao. Wszystko raz jeszcze miksujemy.
W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do masy bakłażanowo - czekoladowej wraz z solą,, proszkiem do pieczenia oraz aromatem pomarańczowym. Wszystko razem jeszcze raz miksujemy, dodajemy migdały, mieszamy.
Tak przygotowana masę wlewamy do foremki ( u mnie silikonowa w kształcie serca ) i wkładamy do piecyka nagrzanego do 180 C, piekąc przez około 40 minut.
Gotowe ciasto podajemy z dodatkami ( bita śmietana, cukier puder ) lub bez . Smacznego :)