Sposób przygotowania:
Czekoladowe capuccino z wiśniami i pianką
Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w 10 łyżkach mleka. Studzimy. Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Czekoladę łączymy z żółtkami, dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem. Wylewamy ciasto. Pieczemy przez 25 minut (180 stopni C).
Wiśnie drylujemy. Gotujemy w szklance wody przez 10 minut. Wsypujemy 2 galaretki i 2 budynie rozrobione w pół szklanki wody. Gdy masa zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia i wylewamy na biszkopt.
Serki, cukier puder, cappuccino miksujemy przy pomocy miksera. Wlewamy przestudzoną żelatynę wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie, mieszamy. Ubitą śmietanę dodajemy do masy cappuccino Wylewamy na masę wiśniową.
Posypujemy czekoladą (pół tabliczki) startą na grubych oczkach.
Wiśnie drylujemy. Gotujemy w szklance wody przez 10 minut. Wsypujemy 2 galaretki i 2 budynie rozrobione w pół szklanki wody. Gdy masa zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia i wylewamy na biszkopt.
Serki, cukier puder, cappuccino miksujemy przy pomocy miksera. Wlewamy przestudzoną żelatynę wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie, mieszamy. Ubitą śmietanę dodajemy do masy cappuccino Wylewamy na masę wiśniową.
Posypujemy czekoladą (pół tabliczki) startą na grubych oczkach.