Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto ze śliwkami
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, śmietanę 1/2 szklanki
mleka i zmiksować. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i
wymieszać łyżką.
Połowe czekolady mleczenj i połowę czekolady gorzkiej
pokroić w drobną kostkę i dodac do ciasta.
Ciasto przełożyć do posmarowanej masłem i
wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek pozbawione
pestek.
Ciasto piec w 180 stopniach ok 50 minut.
Resztę czekolady przełozyć do
szklanej miseczki, Miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą i rozpuscić
czekoladę dodając 2 łyżki mleka. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić, polać
czekoladą i jak czekolada zastygnie- posypać cukrem pudrem.
mleka i zmiksować. Dosypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i
wymieszać łyżką.
Połowe czekolady mleczenj i połowę czekolady gorzkiej
pokroić w drobną kostkę i dodac do ciasta.
Ciasto przełożyć do posmarowanej masłem i
wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek pozbawione
pestek.
Ciasto piec w 180 stopniach ok 50 minut.
Resztę czekolady przełozyć do
szklanej miseczki, Miseczkę postawić na garnku z gotującą się wodą i rozpuscić
czekoladę dodając 2 łyżki mleka. Upieczone ciasto wyjąć z formy, ostudzić, polać
czekoladą i jak czekolada zastygnie- posypać cukrem pudrem.
Czesiu