Sposób przygotowania:
Czekoladowe croissanty
Rozwinąć płat ciasta francuskiego i wyciąć z niego równą ilość kwadratów (ok.6)
Każdy kwadrat przeciąć po przekątnej na dwa trójkaty.
Połamać czekoladę na małe kawałki i układać na każdym trójkącie, w odległości ok 2 cm od najdłuższego boku.
Ostrożnie zawinąć napakowany czekoladą trójkąt w rogalik.Uszczelnić każdy rogalik czubkami palców tak aby zachował kształt półksiężyca.
Gotowe rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem (nie trzeba natłuszczać).
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i piec ok. 15 min. aż rogaliki będą złociste i puchate.
Każdy kwadrat przeciąć po przekątnej na dwa trójkaty.
Połamać czekoladę na małe kawałki i układać na każdym trójkącie, w odległości ok 2 cm od najdłuższego boku.
Ostrożnie zawinąć napakowany czekoladą trójkąt w rogalik.Uszczelnić każdy rogalik czubkami palców tak aby zachował kształt półksiężyca.
Gotowe rogaliki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem (nie trzeba natłuszczać).
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i piec ok. 15 min. aż rogaliki będą złociste i puchate.
msewka
Podejrzewam, że smakują podobnie do rogalików 7days .5
Chupnięta
yellowCoach