Sposób przygotowania:
Czekoladowe gwiazdeczki
Wymieszać wszystkie składniki na ciasto. Wstawic do lodówki na ok. 20 minut. Rozwałkować i wykrawać. Posmarowac białkiem i piec do zarumienienia w 200 st C.
Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.
Rozłożyć masę na ciasteczka.
Smacznego!
Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie. Dokładnie wywmieszać. Musi być sporo bakalii, aby masa była twarda i rozpływała się na bebeczkach jak polewa. Gdyby masa była zbyt rzadka dosypać jeszcze trochę mleka w proszku, ale po troszkę, aby dała się nałożyć.
Rozłożyć masę na ciasteczka.
Smacznego!