Sposób przygotowania:
Czekoladowe miseczki z owocami
Czekoladę należy rozpuścić w garnku nad kąpielą wodną. W międzyczasie myjemy a następnie pompujemy wszystkie balony. Następnie zanurzamy je do połowy w czekoladzie i odstawiamy na kubki aby zastygła. Z pozostałej czekolady wylewamy za pomocą łyżki spore kleksy na pergaminie. Na nasze czekoladowe kleksy kładziemy balony umoczone wcześniej w czekoladzie, w taki sposób aby powstały miseczki. Należy odstawić je do lodówki do momentu zastygnięcia. Czas na stygnięcie możemy wykorzystać na obieranie, mycie oraz krojenie owoców. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na sztywno. Jak już nasze miseczki zastygły wyciągamy je i na balony naklejamy kawałek taśmy przezroczystej. Tam gdzie ją przylepiliśmy przekuwamy igłą, spowoduje to że balon nie pęknie tylko powoli opadnie i odlepi się od czekolady. Układamy w nich owoce i nakładamy bitą śmietanę.Życzymy smacznego:)