paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Czekoladowe muffiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffiny robione na gorąco , mięciutkie i wilgotne.

Czekoladowe muffiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowe muffiny

 

  • 15 dag margaryna
  • 1/4 szkl. woda,
  • 1/2 szkl. cukier,
  • 1 łyżka kakao,
  • 2 szt. jajka,
  • 1 szkl. mąka tortowa,
  • 1 łyżeczki płaskie proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Czekoladowe muffiny
Rozpuścić 15 dag margaryny z 1/4 szkl. wody. Do gorącej margaryny i wody wsypać cukier i kakao wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Do wystudzonej masy dodać żółtka, cały czas miksując dodawać stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać przełożyć do foremek na 3/4 wysokości i upiec w piekarniku nag. do 180 stopni przez ok. 30 min. Składniki podane są na ok. 12 mauffinek.
Czekoladowe muffiny
Rozpuścić 15 dag margaryny z 1/4 szkl. wody.
Czekoladowe muffiny
Do gorącej margaryny i wody wsypać cukier i kakao wymieszać. Odstawić do wystudzenia.
Czekoladowe muffiny
Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Do wystudzonej masy dodać żółtka, cały czas miksując dodawać stopniowo mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać