Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffiny z bananami
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier, dokładnie miksujemy, aż otrzymamy gładką, kremową masę.
Następnie dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy ciasto.
Masło rozpuszczamy i studzimy, gotowe powoli wlewamy do masy cały czas miksując.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie mieszamy ciasto, najlepiej za pomocą łyżki.
Banany obieramy i kroimy na grube plastry.
Na dno papilotek wykładamy połowę ciasta i układamy po plasterku banana. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
Muffiny pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
Następnie dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy ciasto.
Masło rozpuszczamy i studzimy, gotowe powoli wlewamy do masy cały czas miksując.
Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie mieszamy ciasto, najlepiej za pomocą łyżki.
Banany obieramy i kroimy na grube plastry.
Na dno papilotek wykładamy połowę ciasta i układamy po plasterku banana. Przykrywamy drugą częścią ciasta.
Muffiny pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.