Sposób przygotowania:
Czekoladowe z musem truskawkowym
Ciasto: Białka ubić z 6 łyżkami zimnej wody i szczyptą soli do ubitych dodać cukier i jeszcze ubijać do uzyskania sztywnej piany. Do białek dodać żółtka i delikatnie wymieszać, następnie połączyć z przesianą mąką wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy do pieczenia (30 cm na 20 cm) i piec w temp. 180st około 35 min. Mus: Z wcześniej przygotowanego musu odmierzyć 3 szklanki i wymieszać z cukrem. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1\2 szklanki gorącej wody i odstawić do lodówki, aby troszkę zgęstniało. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z zimną żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody. Zimne ciasto przekroić na dwa placki i dolny umieścić ponownie w formie na nim wyłożyć cały gęstniejący już mus i wstawić do lodówki, aby nam zastygł do końca, następnie wyłożyć bitą śmietanę i przykryć drugą częścią ciasta, wierzch polać polewą czekoladową, schłodzić.
iziona
misia5
Poprawiłam:) Już jest dobrze:)
iziona
Dziękuję :) tak to jest jak człowiek wstawia przepisy przed wyjściem do pracy i zegarek go pogania.
agnieszkalider
Same wspaniałości, prawdziwy ekspert kulinarny!
gosia290
czy mus truskawkowy to poprostu zmiksowane truskawki?
iziona