aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Czekoladowe ze śnieżką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszniutkie ciasto rozpływa się w ustach.

Czekoladowe ze śnieżką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czekoladowe ze śnieżką

 

  • Ciasto:
  • 1 margaryna
  • 5 łyżek wody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 6 jaj
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szkl cukru
  • Śnieżka:
  • 2 śnieżki
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 galaretka kiwi

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ze śnieżką
Ciasto: Margarynę, wodę, cukier waniliowy, kakao, cukier zagotowujemy. Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i 1 jajo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z pięciu białek. Pieczemy w formie 25/ 36 w 180 stopniach przez 40 minut.

Śnieżka: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do jednej dajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody, a do drugiej dajemy tężejącą galaretkę pomarańczową. Na ciasto wykładamy najpierw jedną śnieżkę, a na nią drugą w dowolnej kolejności.

Potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.
Czekoladowe ze śnieżką
Margarynę, wodę, cukier waniliowy, kakao, cukier zagotowujemy. Studzimy.
Czekoladowe ze śnieżką
Do zimnej masy dodajemy mąkę pszenną z kakao.
Czekoladowe ze śnieżką
Na końcu wmieszamy pianę ubitą z białek.

Tagi:

ciasto