Sposób przygotowania:
Czekoladowe ze śnieżką
Ciasto: Margarynę, wodę, cukier waniliowy, kakao, cukier zagotowujemy. Studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i 1 jajo, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Miksujemy. Na końcu dodajemy pianę ubitą z pięciu białek. Pieczemy w formie 25/ 36 w 180 stopniach przez 40 minut.
Śnieżka: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do jednej dajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody, a do drugiej dajemy tężejącą galaretkę pomarańczową. Na ciasto wykładamy najpierw jedną śnieżkę, a na nią drugą w dowolnej kolejności.
Potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.
Śnieżka: Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do jednej dajemy tężejącą galaretkę kiwi rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody, a do drugiej dajemy tężejącą galaretkę pomarańczową. Na ciasto wykładamy najpierw jedną śnieżkę, a na nią drugą w dowolnej kolejności.
Potrzepujemy wiórkami czekoladowymi.
weronikaS