zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czekoladowo budyniowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

i babeczki z budyniem czekoladowym

Czekoladowo budyniowe babeczki

Składniki:

Czekoladowo budyniowe babeczki

 

 

  • Masa:
  • 1 budyń czekoladowy
  • 75 g miękkiej margaryny Kasia
  • 3 łyżki cukru
  • 250 ml mleka

 

  • 2 łyżki kandyzowanego ananasa
  • 1 łyżka perełek cukrowych

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowo budyniowe babeczki
Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić około 30 minut. Ciasto podzielić na 10 części i wylepić nim foremki do babeczek i nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około13 minut. Babeczki po wystygnięciu wyjąć z foremek. 3/4 mleka zagotować z cukrem. Resztę mleka wymieszać z budyniem. Gdy mleko się zagotuje, wlać rozrobiony budyń i energicznie mieszając zagotować, uważając aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając gotować chwilę. Ugotowany budyń wystudzić. Margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu cały czas mieszać masę. Gotową masą napełnić szprycę i dekorować babeczki. Na koniec poukładać ananasy i perełki.