Sposób przygotowania:
Czekoladowy diabełek
Podgrzać czekoladą w rondlu w kąpieli wodnej. Dodać masło i mieszać, aż do otrzymania jednolitej masy. Dodać żółtka, dokładnie wymieszać, odczekać, aż masa się schłodzi. Ubić 2 białka na sztywna pianę. W czasie ubijania dodać 1 łyżkę cukru, wlać masę czekoladową i delikatnie zamieszać całość. Ciasto przeciąć na kilka warstw. Posmarować każdą oprucz wierzchu, masą czekoladową. Pozostawić, by zastygła. Zmieszać kakao z połową cukru pudru. Ubić 2 białka z 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Połączyć oba składniki. Starannie posmarować boki i wierzch biszkoptu twożąć diabelskie różki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stop. C. na bardzo krótko, tak aby na wierzchu powstała delikatna skorupka. Wyjąć z piekarnika,, pozostawić do wystudzenia. Przed podaniem posypać wierzch ciasta pozostałym cukrem pudrem.